Bij Bond3D hebben we Nextcloud, een open source alternatief voor Dropbox en Onedrive waarbij data op eigen servers staat en niet in een cloud buiten Nederland.

Het adres voor nextcloud : https://data.bond3d.com
Inloggen met je gebruikersnaam (mailadres) en je eigen wachtwoord.

Je kunt net als Onedrive gebruik maken van een client om data te synchroniseren
De clients vind je hier: https://nextcloud.com/install/#install-clients

Bij de eerste keer inloggen worden mappen aangemaakt, die gooi ik altijd weg behalve Documents en Talk
Ook de inhoud van Documents gooi ik weg.

Mocht je wat kritische data in nextcloud zetten, dat is zeker mogelijk, zet er dan wel even een Multifactor op,
Rechtsboven bij je account, settings, de linkerkant: security -> TOTP, en volg instructies
De google authenticator app werkt het best in dezen, ook in de play of apple store te vinden

Grote bestanden versturen met een link

Als je een groot bestand wilt versturen dan sleep je dat in de webinterface (of het staat er al als je de client gebruikt)

Kies achter het bestand voor “delen”

Klik op de + en kies “create a new share link”

wacht even en klik dan op het clipboard icoontje om de link te kopieren

De link kun je in je mail plakken en versturen.

Wil je meer opties, klik dan op …
Denk aan een download wachtwoord, verloop datum etc.

Je kunt nu bestanden versturen tot 4 GB.

Op deze manier kun je ook bestanden uploaden, dan is het handiger dat je een map aanmaakt en die deelt.
Instructies voor het “Uploaden van bestanden via Nextcloud” staan HIER.